Foto: LETA

Jūrmalas pilsētas dome ceturtdien atbalstīja bezmaksas sabiedriskā transporta nodrošināšanu visiem Jūrmalas iedzīvotājiem, pastāstīja Jūrmalas domes pārstāve Zane Leite.

Bezmaksas sabiedriskais transports jūrmalniekiem pilsētas ietvaros būs pieejams no 1. jūnija. Lai pilsētas autobusos varētu braukt bez maksas, iedzīvotājiem būs jānoformē Jūrmalas iedzīvotāja karte.

Tiesa, pašvaldības iecerei vēl jāsaņem Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas apstiprinājums. Kā skaidroja domes pārstāve, kopš 2012. gada bezmaksas sabiedrisko transportu Jūrmalas pilsētā pašvaldība apmaksā skolēniem un pensionāriem.

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis (ZZS) norādīja, ka liela daļa jūrmalnieku, kuri ikdienā izmanto pilsētas sabiedrisko transportu, šeit arī strādā, un tas būs vērā ņemams ietaupījums viņu ikdienas tēriņos.

"Iespējams arī, ka daļa jūrmalnieku izvēlēsies pārvietoties ar autobusu, nevis ar privāto automašīnu, un tādējādi arī izdarīsim labu videi, mazināsim gaisa piesārņojumu," prognozēja Truksnis.

Jūrmalas iedzīvotāja kartes izsniegšanu plānots sākt no 1. maija. Karti bez maksas varēs saņemt divas iedzīvotāju grupas: Jūrmalā deklarēti iedzīvotāji un tie, kuriem pieder nekustamais īpašums Jūrmalā.

Savukārt tiem, kas Jūrmalā nav deklarējušies un kuriem nepieder nekustamais īpašums, karti būs iespējams saņemt par naudu.

Maksa par karti uz vienu mēnesi būs 23,85 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), kas nozīmē, ka kartes viena mēneša maksa ar PVN būs 28,86 eiro. Savukārt gada maksa par Jūrmalas iedzīvotāja karti varētu sasniegt 346,32 eiro.

Skolēniem un pensionāriem, kuriem jau ir pašvaldības izsniegtā viedkarte, iedzīvotāja karte no jauna nebūs jānoformē.

Plānots, ka nākotnē ar Jūrmalas iedzīvotāja karti varēs saņemt arī citas priekšrocības - gan pašvaldības, pašvaldības iestāžu, gan arī, piemēram, pilsētas uzņēmēju piedāvātās atlaides pakalpojumiem, atzīmēja domes pārstāve.

Saskaņā ar plāna izstrādātāju veiktajiem aprēķiniem šīs ieceres īstenošanas izmaksas varētu būt 671 764 eiro gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!