9. marta vakarā Rīgas pašvaldības policijas darbinieki saņēmuši izsaukumu uz Ziepniekkalnu, kur kāds iedzīvotājs ziņojis par iereibušu autovadītāju, portāls "Delfi" uzzināja pašvaldības policijā.

Iedzīvotājs stāstījis, ka "Volkswagen" markas automašīnu manījis braucam pa Valdeķu ielu.

Apsekojot iedzīvotāja norādīto apkaimi, policisti pie kāda lielveikala pamanījuši meklēto transportlīdzekli braucam pa autostāvvietu, bet brīdi vēlāk automašīna apstājusies, lai uzņemtu pasažieri. Policijas auto apstājies aiz "Volkswagen" markas automašīnas. Kārtības sargi automašīnai ieslēguši bākugunis, un viens no policistiem devies pie vadītāja, taču vadītājs, policistu nesagaidījis, sācis braukt.

Uzreiz pēc tam sākusies pakaļdzīšanās, kurā pa skaļruni vairākkārt policisti devuši rīkojumu apstāties, taču bēgošais autovadītājs ignorējis policistu rīkojumus. Drīz vien tika piesaistīta vēl viena ekipāža un pēc vairāku minūšu līkumošanas pa Ziepniekkalna daudzdzīvokļu namu pagalmiem, policistiem izdevies ielenkt bēgošo vadītāju no abās pusēm.

Kad "Volkswagen" vairs nebija brīvu ceļu bēgšanai viņš mēģinājis bēgšanu turpināt, nobraucot no ceļa, taču izraisīja nelielu sadursmi ar ceļu nobloķējušo policijas auto un uzreiz pēc sadursmes apstājies.

Vēlāk izrādījies, ka autovadītājs ir 61 gadu vecs kungs. Sākumā viņš policistiem klāstījis, ka neesot dzirdējis policijas rīkojumus apstāties vecuma dēļ. Bet pēc tam atklājies, ka vīrietis pie stūres bija sēdies 2,28 promiļu reibumā. Darbu notikuma vietā pārņēmusi Valsts policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!