Foto: F64

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nosūtījis krimināllietas materiālus Rēzeknes prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai pret SIA "Rēzeknes namsaimnieks" juristu par prettiesiska labuma pieņemšanu vienā epizodē, kā arī prettiesiska labuma pieprasīšanu un pieņemšanu citā epizodē.

KNAB portāls "Delfi' uzzināja, ka krimināllietas izmeklēšanā iegūtie pierādījumi norāda, ka pašvaldības uzņēmuma jurists, radot priekšstatu, ka nokārtojis, lai SIA "Rēzeknes namsaimnieks" pārstāvis paraksta darbu pieņemšanas nodošanas aktu par veiktajiem darbiem, pieņēmis prettiesisku labumu 200 eiro apmērā no privātuzņēmēja prokūrista.

Pēc Krimināllikuma 326.2 panta 1. daļas par prettiesiska labuma pieņemšanu, ko izdarījis valsts vai pašvaldības iestādes darbinieks, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Papildus tam KNAB pirmstiesas izmeklēšanas noskaidrojis, ka Rēzeknes pašvaldības uzņēmuma pārstāvis prettiesisku labumu 1500 eiro apmērā pieprasījis un pieņēmis no privātuzņēmuma prokūrista par daudzdzīvokļu mājas fasādes atjaunošanas darbu pieņemšanu un finansējuma saņemšanu no SIA "Rēzeknes namsaimnieks".

Par prettiesisku labumu pieprasīšanu vai izspiešanu pēc Krimināllikuma 326.2 panta 2. daļas, likumā paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sodu, atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

KNAB aicina iedzīvotājus un uzņēmējus, kuru rīcībā ir ziņas par prettiesiskas labumu pieprasīšanas gadījumiem, sniegt šo informāciju KNAB Ziņojumu centrā Brīvības ielā 104, Rīgā. Tāpat KNAB iespējams ziņot pa bezmaksas uzticības tālruni 80002070 vai rakstot epastu – knab@knab.gov.lv. Birojs ziņotājiem garantē anonimitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!