Foto: DELFI

Aizvadītās nedēļas piektdienā likumsargi Sarkandaugava, Rīgā, aizturējuši kādu vīrieti, kurš kopīgas iedzeršanas laikā sadūris savu dzīvesbiedri, nodarot viņai smagus miesas bojājumus, informēja Valsts policija (VP).

Policija informāciju par kādā dzīvoklī sadurtu sievieti saņēmusi no Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta. Mediķi cietušo sievieti, kura tobrīd bija kaimiņienes dzīvoklī, nogādāja ārstniecības iestādē.

Likumsargu rīcībā esošā informācija liecina, ka noziegums izdarīts vienā no dzīvokļiem, kur cietusī dzīvoja kopā ar draugu. Starp sievieti un viņas dzīvesbiedru alkohola lietošanas laikā sācies sadzīviska rakstura konflikts. Tā laikā vīrietis paņēmis nazi un iedūris sievietei krūšu rajonā. Cietusī izbēgusi no dzīvokļa un patvērumu radusi kaimiņienes dzīvoklī.

Cietušās sievietes 1979. gadā dzimušais dzīvesbiedrs tikai pēc policistu atkārtota aicinājuma atvēra dzīvokļa durvis. Uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu minētais vīrietis tika aizturēts.

Policija piebilst, ka aizturēšanas brīdī viņš atradās trīs promiļu lielā alkohola reibumā. Aizturētais jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par zādzībām.

Saistībā ar notikušo pret vīrieti uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 125. panta pirmās daļas – par smaga miesas bojājuma tīšu nodarīšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz septiņiem gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Aizturētajam vīrietim tiesa ir piemērojusi drošības līdzekli – apcietinājumu.

Cietusī šobrīd atrodas ārstniecības iestādē. Viņas veselības stāvoklis ir kritisks.

Lai vardarbība ģimenē nebeigtos ar smagām sekām, VP aicina cietušos un ikvienu, kurš kļūst par liecinieku vardarbībai, nekavējoties informēt policiju, zvanot pa tālruņa numuru 110. Tāpat tiek atgādināts, ka pēc cietušās personas vēlmes policijai ir tiesības pieņemt lēmumu par varmākas nošķiršanu no ģimenes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!