Foto: Valsts policija

Pagājušajā nedēļā Valsts policijas (VP) Ludzas iecirkņa darbinieki pilsētā likvidējuši nelikumīga alkohola ražotni un konfiscējuši ievērojamu daudzumu nelikumīgu alkoholisko dzērienu.

Ludzas iecirkņa policisti bija ieguvuši informāciju, ka Ludzā, iespējams, tiek veiktas darbības, kas ir saistītas ar akcizēto preču nelikumīgu apriti, portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Ksenija Belova.

Pārbaudot saņemtās ziņas, 9. martā likumsargi veica kratīšanu kādas 1963. gadā dzimušas sievietes dzīvesvietā. Apskatot aizdomās turētās dzīvokli, likumsargi konstatēja, ka tajā notiek nelikumīga alkohola ražošana, norāda VP. Kopumā kratīšanas laikā konfiscēts ap 200 litriem brāgas un gatavās produkcijas — kandža, pudeles, kas izmantojamas alkohola fasēšanai, ka arī ražošanas ierīces.

Lai precīzi noteiktu izņemto vielu skaitu un sastāvu ir nozīmētas ekspertīzes. Pēc policijas rīcībā esošās informācijas likumpārkāpēja šo alkoholu plānoja realizēt turpat dzīvoklī un, iespējams, arī citās nelikumīgu akcīzes preču tirdzniecības vietās jeb "točkās".

Šobrīd likumsargi turpina izmeklēšanu, savukārt aizturētajai par minētiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība. Sieviete iepriekš nebija nonākusi policijas redzeslokā, informē policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!