Foto: F64

Braukšanas apstākļi pirmdienas rītā uz valsts galvenajiem autoceļiem ir apmierinoši, bet reģionālie autoceļi apledo vietām Bauskas un Kuldīgas apkārtnē, informē VAS "Latvijas Valsts ceļi".

Braukšana pa vietējās nozīmes autoceļiem apgrūtināta Vidzemē un Latgalē.

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus ceļu uzturēšanas darbos iesaistīta 51 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Uzņēmums atgādina, ka tuvojoties pavasarim, meteorologi prognozē mainīgus laika apstākļus, kā arī nokrišņus, līdz ar to autovadītājiem ir jārēķinās, ka autoceļi var apledot.

Mainīgos laika apstākļos īpaši uzmanīgiem jābūt uz autoceļiem ar grants segumu, kas ziemā tiek uzturēti ar sniega kārtu. Pārsvarā tie ir reģionālās un vietējās nozīmes ceļi. Iestājoties siltākam laikam, tāpat arī lietus un slapjā sniega ietekmē, uz tiem veidojas atkala un tie var kļūt ļoti slideni.

Šo ceļu kaisīšana ar pretslīdes materiāliem vai rievu ievilkšana šādos laikapstākļos ir neefektīva, jo lietus un mitrums smiltis no ceļa noskalo, bet rievojums izkūst.

Autovadītāji aicināti būt īpaši piesardzīgi un izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, distanci un braukšanas stilu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!