Foto: VID

Pārbaudot dzelzceļa kravas konteinerus, pirmdien Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas Rēzeknē atklājuši kontrabandas kravu, kurā atradās 26 390 000 cigarešu.

Vilciens, kura sastāvā tika atklāti konteineri ar kontrabandas cigaretēm, iebrauca Latvijā no Krievijas, portālu "Delfi" informēja VID.

5. martā Rēzeknes II muitas kontroles punkta darbinieki, pamatojoties uz Kārsavas muitas kontroles punkta kolēģu sniegto informāciju, veica sešu dzelzceļa konteineru padziļinātu pārbaudi.

Atverot konteinerus, konstatēts, ka priekšpusē novietotas piesegpreces, aiz tām izveidota dēļu starpsiena, savukārt aiz starpsienas atrodas kastes ar cigaretēm, norāda VID. Kontroles gaitā no konteineriem tika izkrautas 2 139 kastes ar cigaretēm "Fest" un 500 kastes ar cigaretēm "NZ Gold" ar Baltkrievijas akcīzes markām. Kopumā muitas kontroles rezultātā tika izņemti 26 390 000 cigarešu.

Par konstatēto muitas noteikumu pārkāpumu uzsākta lietvedība administratīvo pārkāpumu lietā un lietas materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei turpmāko procesuālo darbību veikšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!