Foto: LETA
Otrdien, 6. martā, Bauskas rajona prokuratūras prokurore tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā par uzbrukumu Valsts policistam pērnā gada vasarā Rundāles novada svētku laikā apsūdzēts kāds vīrietis, portālu "Delfi" informēja Ģenerālprokuratūrā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai konflikts izcēlies 2017. gada 3. jūnijā, kad Rundāles novada svētku pasākuma un balles laikā sabiedrisko kārtību nodrošinājuši Valsts policijas darbinieki.

Pēc balles beigām izcēlies konflikts – balle bija beigusies, tehniskais personāls vācis nost mūzikas aparatūru, bet pasākuma apmeklētāji ar to bijuši visai neapmierināti.Viņi pulcējušies pie muzikantu telts un pauduši savu neapmierinātību – lamājušies rupjiem, necenzētiem vārdiem un traucējuši tehnisko darbinieku darbu.

Policisti vairākkārt pieprasījuši neapmierinātajiem pasākuma apmeklētājiem pārtraukt likumpārkāpumus un ļaut tehniskajam personālam mierīgi strādāt. Tomēr neapmierinātā publika nav pakļāvusies policistu likumīgajām prasībām, tāpēc izcēlies konflikts, kurš pāraudzis masu nekārtībās, kur pielietots arī fizisks spēks.

Policisti atkārtoti agresīvi noskaņotajiem pasākuma apmeklētājiem pieprasījuši pārtraukt likumpārkāpumus, brīdinot, ka pretējā gadījumā pret viņiem tiks pielietota asaru gāze, taču apmeklētāji nav pakļāvušies arī šai prasībai un turpinājuši nekārtības, tāpēc policijas darbinieki pielietojuši asaru gāzi.

Par apzinātu ļaunprātīgu nepakļaušanos policijas darbinieku likumīgajai prasībai pārtraukt konfliktu policisti arī kādu vīrieti aizturējuši. Kad aizturētais vests uz dienesta automašīnu, pie kārtībniekiem pienākuši vīrieša māte un brālis. Abi aizturētā radinieki gribējuši zināt aizturēšanas pamatojumu.

Policists viņiem to skaidrojis, bet tad aizturētā vīrieša brālis sācis paust savu neapmierinātību ar to, ka kārtības sargi pielietojuši asaru gāzi un vēl arī aizturējuši viņa tuvinieku - viņš lamājies necenzētiem vārdiem, kā arī aiz dusmām uzbrucis policistam.

Agresīvais vīrietis iesitis policistam pa seju, nodarot maznozīmīgus miesas bojājumus. Kad viņš mēģinājis izdarīt otru sitienu, policists izvairījies un vīrieti aizturējis.

Vīrietis pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 269. panta 1. daļas, kas par uzbrukumu varas pārstāvim kā sodu paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Lieta izskatīšanai nodota Zemgales rajona tiesai Bauskā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!