Foto: LETA

Reaģējot uz Vanšu tilts gājēju kāpņu konstrukciju daļēju sabrukšanu, Rīgas domes apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK frakcijas deputāti prasa izsludināt konkursu uz Satiksmes departamenta direktora amatu, kā arī veikt funkciju auditu, lai uzlabotu Rīgas pilsētas transporta būvju apsekošanu.

Kā informēja frakcijā, Vanšu tilta kāpņu avārijas stāvoklis esot vēl viens apliecinājums tam, ka Latvijas galvaspilsētā satiksmes un transporta nozare ir slikti pārvaldīta. Pašreizējais Rīgas domes priekšsēdētājs gadiem ilgi nav izsludinājis konkursu uz Satiksmes departamenta direktora amatu, lai izraudzītos kompetentu profesionāli, bet tā vietā vienu pēc otra ieceļ "pienākumu izpildītājus", kurus atrod pēc politiskās uzticamības pieejas, sašutuši ir domes opozīcijas deputāti.

Nedēļas sākumā Vanšu tiltam nobruka gājēju kāpņu konstrukcijas daļa. Būvniecības valsts kontroles birojs ir apsekojis Vanšu tiltu un secinājis, ka pastāv iespēja, ka tas turpinās brukt arī turpmāk, atgādināja deputāti.

Ņemot vērā to, ka tilta uzturēšana ir Rīgas pašvaldības - pilsētas būvvaldes un Satiksmes departamenta kompetencē - apvienības deputātiem radies jautājums, kāpēc ilgstoši netika veikta tilta apkope un atjaunošana. "Vai jāsagaida nelaimes gadījumi un iedzīvotāju upuri, kas radušies atbildīgo iestāžu nolaidības rezultātā?" retoriski vaicāja politiķi.

Problēmas satiksmes nozarē Rīgas pašvaldībā esot sistemātiskas, un NA frakcijas deputāti uzskata, ka viens no iemesliem, kāpēc šādas situācijas tiek pieļautas, ir tas, ka departamenta vadībā tiek iecelti cilvēki, kas ir politiski uzticami Rīgas domes pozīcijas partijām, nevis atklātā konkursā izvēlēti kompetentākie profesionāļi, kas tiešām būtu spējīgi kvalitatīvi vadīt šo nozīmīgo nozari.

Jau ziņots, ka Vanšu tiltam Rīgā daļēji ir nobrukušas ar vienām kāpnēm saistītās konstrukcijas. Konstrukcijas nobrukušas pie kāpnēm, kas no Vanšu tilta ved lejā uz 11. novembra krastmalu.

Departamentā pirmdien skaidroja, ka "Rīgas tiltu" darbinieki kopā ar Satiksmes departamenta pārstāvjiem apseko tiltu, lai pārliecinātos, vai nobrukums nerada draudus satiksmei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!