Foto: LETA
Politisko partiju reitingos lielāko popularitātes kāpumu februārī piedzīvojusi apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) un "Vienotība", atsaucoties uz tās pasūtītājiem sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS aptaujas datiem, vēsta Latvijas Televīzija.

Kā liecina aptauja, par VL-TB/LNNK februārī bija gatavi balsot 7,8% aptaujāto vēlētāju, bet par "Vienotību" - 4,6%. Salīdzinoši janvārī šo partiju reitingi bija 5,8% un 2,9%.

Tikmēr joprojām populārākā partija ir "Saskaņa", kurai atbalstu februārī pauduši 21,2% aptaujāto vēlētāju salīdzinājumā ar 20,4% janvārī. Arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) februārī noturējusi savu otro vietu reitingos, tomēr atbalsts tai ir krities no 15,3% janvārī līdz 14,5% februārī.

Jaunās konservatīvās partijas (JKP) reitings mēneša laikā nav mainījies un atbalstu tai pauž 4,1% aptaujāto, tomēr tā sev priekšā palaidusi "Vienotību". Kā atzīmē LTV, tieši minētajām piecām partijām atbilstoši reitingiem ir izredzes pārvarēt 5% barjeru un tikt pie vietām parlamentā, savukārt pārējās paliktu aiz strīpas.

Skaitot tikai izlēmušo atbildes, "Saskaņai" atbalstu pauduši 34,3% aptaujāto, ZZS - 23,4%, VL-TB/LNNK - 12,6%, "Vienotībai" - 7,4%, bet JKP - 6,6% aptaujāto.

Latvijas Reģionu apvienību (LRA) februārī bija gatavi atbalstīt 2,1% potenciālo vēlētāju, bet partiju "KPV LV" - 1,9%. Atbalsts LRA kopš janvāra ir sarucis par 0,4%, bet "KPV LV" - par 0,1%.

SKDS aptaujā februārī ceturtā daļa vēlētāju uzsvēruši, ka vēl nezina, par ko balsot, bet nedaudz vairāk nekā 13% balsstiesīgo teikuši, ka vēlēšanās nepiedalīsies. Līdzīgs neizlēmušo skaits bija arī aptaujā janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!