Foto: LETA

Saeimā uz frakcijas "Saskaņas" sēdi otrdien bija ieradies korupcijā aizdomās turētais Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs, lai "varētu nepastarpināti bez preses pastāstīt, kas noticis".

Pēc "Saskaņas" sēdes centrālās bankas prezidents garās sarunās neielaidās, aizbildinoties, ka steidzas uz kādu tikšanos.

Rimšēvičs pastāstīja, ka visām frakcijām izsūtījis piedāvājumu ar iespēju tikties ar viņu, lai viņš "varētu nepastarpinātu bez preses izstāstīt, kas noticis". Vaicāts, vai sēdē varēji atklāt vairāk nekā presē līdz šim, viņš norādīja, ka ne visi deputāti skatās preses konferences.

Rimšēvičs atzina, ka visas frakcijas aicinājumam nav atsaukušās, taču bez "Saskaņas" "vēl pāris ir". Viņš gan neatklāja kuras.

Viņš arī nekomentēja, kā rīkosies, ja Saeima ceturtdien atbalstīs izteikt aicinājumu atkāpties no amata. "Sagaidīsim ceturtdienu," aicināja Rimšēvičs.

Partijas "Vienotība" preses sekretārs Sandris Sabajevs portālam "Delfi" pastāstīja, ka "Vienotība" nav atsaukusies Rimšēviča aicinājumam. Trešdien "Vienotības" frakcija tiksies ar finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu (ZZS), lai pārrunātu Latvijas banku sistēmas stabilitāti saistībā ar pēdējā laika notikumiem, tostarp saistībā ar notikumiem ap "ABLV Bank" un Rimšēviču.

Kā ziņots, korupcijā aizdomās turētajam Rimšēvičam ir aizliedzis izbraukt no valsts un ieņemt bankas prezidenta amatu. Aizdomās par kukuļa pieprasīšanu un saņemšanu turētais Rimšēvičs nolēmis neatkāpties no amata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!