Foto: LETA

Valsts vides dienesta (VVD) darbinieku parakstītā vēstule par nepatiesu ziņu norādīšanu amatpersonas deklarācijā apsūdzētās dienesta vadītājas Ingas Koļegovas atbalstam kriminālprocesa virzību neietekmēs, pastāstīja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka.

Oficiāli prokuratūra nav saņēmusi nekādus iesniegumus par parakstu savākšanu un atbalsta izteikšanu. Ja šādi paraksti ir savākti, tad tas nekādā ziņā neietekmē procesa virzību, uzsvēra Eiduka.

Jau ziņots, ka vairāk nekā 120 VVD darbinieku ir parakstījuši vēstuli dienesta vadītājas Ingas Koļegovas atbalstam, vakar Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK).

Ministrs norādīja, ka tas darīts pēc tam, kad pret Koļegovu lūgts sākt kriminālvajāšanu saistībā ar nepatiesām ziņām amatpersonas deklarācijā. "Vairāk nekā 120 Valsts vides dienesta darbinieku ir parakstījuši vēstuli Koļegovas atbalstam. Tā ir gandrīz puse vides dienestā strādājošo. Tie ir cilvēki no visiem Latvijas reģioniem, no visām pārvaldēm," vēstīja Gerhards.

Jau ziņots, ka VVD vadītājai Ingai Koļegovai uzrādīta apsūdzība par nepatiesu ziņu norādīšanu amatpersonas deklarācijā. Apsūdzība uzrādīta pēc Krimināllikuma 219.panta otrās daļas, kas paredz atbildību par nepatiesu ziņu norādīšanu likumā noteiktajā ienākumu, īpašuma, darījumu vai cita mantiska rakstura deklarācijā, ja nepatiesas ziņas norādītas par mantu vai citiem ienākumiem lielā apmērā.

Ar Koļegovu aģentūrai LETA ilgstoši nav izdevies sazināties, savukārt VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Bukleviča norādīja, ka ģenerāldirektorei kopš 5. februāra izsniegta darba nespējas lapa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!