Foto: Shutterstock

Drošības policija 26. februārī prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai nodevusi krimināllietu, kurā par spiegošanu Krievijas specdienestu labā aizdomās turēts kāds Latvijas pilsonis.

DP portālu "Delfi" informēja, ka procesa virzītājs rosinājis sākt kriminālvajāšanu pret Latvijas pilsoni pēc Krimināllikuma 85. panta 1. daļas – par neizpaužamu ziņu nelikumīgu vākšanu nolūkā tās nodot vai to nodošanu ārvalstij vai ārvalsts organizācijai vai par citu ziņu nelikumīgu vākšanu vai nodošanu ārvalsts izlūkdienestam tā uzdevumā, kā arī pēc Krimināllikuma 233. panta 2. daļas par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises apriti bez attiecīgas atļaujas.

Jau ziņots, ka DP kriminālprocesu pret Latvijas pilsoni sāka 2017. gada decembrī. DP noskaidrojusi, ka Latvijas pilsonis ilgākā laika posmā Krievijas specdienesta uzdevumā vācis un nodeva tam ziņas par Nacionālo bruņoto spēku (NBS) infrastruktūru, kā arī citiem Krievijas specdienestu interesējošiem objektiem.

Izmeklēšanā arī konstatēts, ka Latvijas pilsonis iesaistīts sadarbībā ar Krievijas specdienesta virsnieku Krievijas teritorijā.

2017. gada 19. decembrī tiesas sankcionētā kratīšanā aizdomās turētā dzīvesvietā pie viņa atrasti vairāki šaušanai derīgi šaujamieroči, munīcija, kā arī sprāgstvielas, kuru glabāšanai minētajai personai nav izsniegta atļauja.

Ņemot vērā pirmstiesas izmeklēšanā iegūto pierādījumu kopumu, procesa virzītājs nolēmis rosināt kriminālvajāšanas uzsākšanu pret Latvijas pilsoni un nodot kriminālprocesa materiālus prokuratūrai.

Atbildot uz portāla "Delfi" jautājumu par Latvijas pilsonim piemēroto drošības līdzekli, 16. februārī DP informēja, ka tobrīd par spiegošanu aizturētais Latvijas pilsonis atradās apcietinājumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!