Foto: F64

Ceturtdien Valsts ieņēmumu dienests (VID) saņēmis vairāk nekā 92 tūkstošus ienākumu deklarāciju, portālu "Delfi" informēja VID pārstāve Sandra Notruma

Šogad lielākā daļa cilvēki to dara elektroniski, ceturtdien līdz pulksten 20.00 VID elektroniskajā deklarēšanas sistēmā (EDS) iesniegtas 92 355 deklarācijas.

EDS lietotāju aktivitāte sākās jau no pusnakts, kad pirmo divu stundu laikā tika iesniegtas jau vairāk nekā 7500 deklarāciju, norāda VID.

Vislielākā aktivitāte bija vērojama dienas pirmajā pusē, kad vairāki desmiti tūkstoši lietotāju vienlaicīgi centās EDS iesniegt deklarācijas, līdz ar to bija brīži, kad sistēmas darbība palēlinājās. "Tomēr tas bija pārejoši, un, kā rezultāti rāda, kopumā tas nav traucējis apkalpot lielo klientu skaitu," apgalvo VID pārstāve.

"Delfi" lasītāji ceturtdien ziņoja, ka pārslogotās sistēmas dēļ ir bijis problemātiski EDS iesniegt deklarācijas, un vairākas reizes iesāktais esot jāsāk no gala.

Jau ziņots, ka 1. martā sākas gada ienākumu deklarāciju iesniegšana un personām, kurām gada ienākumu deklarācija jāsniedz obligāti, tās ir jāiesniedz laikā no 1. marta līdz 1. jūnijam. Savukārt iedzīvotāji, kuriem gada ienākumu deklarācijas iesniegšana nav obligāta, deklarāciju par pagājušo gadu var iesniegt jebkurā laikā līdz pat 2021. gada 16. jūnijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!