Foto: AP/Scanpix/LETA

Satversmes aizsardzības birojs (SAB) neilgi pirms publiski parādījās fotogrāfija ar Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču Kamčatkas "medību namiņā" zinājis, ka parādīsies kompromitējoša informācija Rimšēviču.

To trešdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Tieša runa" apstiprināja SAB priekšnieks direktors Jānis Maizītis.

SAB iepriekš neko nav zinājis par konkrēto fotogrāfiju, un tā pirms publiskošanas nav bijusi SAB rīcībā. "Ļoti īsu laiku pirms šī fotogrāfija tika publicēta ārzemju medijos mēs zinājām, ka parādīsies kompromitējoša informācija, bet nezinājām, kāda tieši tā būs," raidījumā teica Maizītis

Savukārt Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētāja vietnieks Kārlis Seržants (ZZS) raidījumā atzina, ka pagājušā gada rudenī ir parādījušās baumas, ka "Rimšēvičs braucis uz Kamčatku ķert lašus". Savukārt arī Saeimas deputāti neko iepriekš nav zinājuši Kamčatkas "medību namiņa" fotogrāfiju.

Jau vēstīts, ka ziņu aģentūra "Associated Press" (AP) pagājušajā nedēļā publicēja rakstu, kurā "Norvik bankas" lielākais akcionārs Grigorijs Guseļņikovs apgalvoja, ka Rimšēvičs gadiem ilgi izspiedis kukuļus no viņa vadītās kredītiestādes.

Tāpat rakstā vēstīts, ka 2010. gadā Rimšēvičs devies uz Krieviju, šķiet, lai piedalītos medībās, kā varot spriest pēc AP rīcībā esošajām fotogrāfijām, kurās viņš it kā redzams saviesīgā atmosfērā kopā ar Krievijas Informāciju tehnoloģijas izpētes institūta vadītāju Piļščikovu. Šis institūts ir valstij piederošs militāro tehnoloģiju uzņēmums, kas pakļauts ASV sankcijām. Rakstam pievienota arī fotogrāfija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!