Foto: Shutterstock

Aizputes vidusskola šogad izstrādājusi jaunu iekšējās kārtības noteikumu – skolas telpās bērni nedrīkst izmantot mobilos telefonus, ziņo portāls Rekurzeme.lv.

Noteikumiem gan ir izņēmums – ja stundu laikā skolotājs lūdz izmantot telefonus mācību vajadzībām, skolēni to drīkst darīt.

"Par šo mēs domājām jau kādus trīs gadus. Tas, ka bērni starpbrīžos ieurbušies telefonos un vispār viens ar otru nesarunājās, nav normāli! Kaut kas bija jāmaina," skolas direktori Guntu Vīdneri citē Rekurzeme.lv.

Pret mobilajiem telefoniem iestājušies arī skolēnu vecāki, un decembrī kopā ar vecāku padomi nolemts sākt akciju par telefonu nelietošanu skolas telpās. "Iesākām ar akciju, ka visu decembri nelietosim mobilos telefonus. Apsolījām bērniem, ka tiem, kas piedalīsies, būs papildu dāvanas Ziemassvētkos. Mazie ļoti cītīgi piedalījās, arī vidējais posms piekrita dalībai. Tikai viena klase nesaņēma balvu. Tā bija viena no 12. klasēm, kas demonstratīvi atteicās no dalības," skaidro direktore. Lielākā daļa skolēnu šo akciju pieņēmuši bez lieka trača.

Tā kā akcija noslēgusies tik veiksmīgi, skolas vadība nolēmusi, ka aizliegums tiks iekļauts skolas iekšējās kārtības noteikumos. "Ir iestrādāts strikts punkts: ja skolēns nepakļaujas un turpina lietot telefonu, tad ierīce tiek atņemta un vēlāk atdota vecākiem," norāda Vīdnere, piebilstot, ka pagaidām šādu starpgadījumu neesot bijis.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!