Foto: LETA
12. februāra smagajā autoavārijā Kūku pagastā, kurā bojā gāja divi cilvēki, bet divas personas, tostarp maza meitenīte, tika nogādātas slimnīcā, vienas no negadījumā iesaistītajām automašīnām šoferis bijis trīs promiļu alkohola reibumā, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Likumsargi jau informēja, ka 12. februārī pulksten 13.30 Krustpils novada Kūku pagastā, uz autoceļa Rīga-Daugavpils, notika automašīnas "Audi A4" un "Mazda 6" frontāla sadursme.

Ceļu satiksmes negadījumā gāja bojā "Mazda 6" automašīnā esošie cilvēki – 1954. gadā dzimusī sieviete un 1977. gadā dzimis vīrietis –, bet trīs gadus veca meitenīte ar smagām traumām ievietota slimnīcā. Tāpat ar smagām traumām slimnīcā nogādāts 1984. gadā dzimis vīrietis, kas vadīja automašīnu "Audi A4".

Policija sāka kriminālprocesu un noteica vairākas ekspertīzes.

Neskatoties uz ārstu centieniem, meitenīte no gūtajām traumām slimnīcā mirusi, informēja likumsargi.

Policijā saņemts ekspertīzes atzinums, kas apliecina, ka 1984. gadā dzimušais "Audi A4" vadītājs pie stūres braucis vairāk nekā trīs promiļu alkohola reibumā.

Policija vērsusies tiesā ar lūgumu piemērot drošības līdzekli – apcietinājumu. Tiesa policijas prasību noraidījusi, un vīrietim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Patlaban turpinās pirmstiesas izmeklēšana. Policija izsaka līdzjūtību bojā gājušo tuviniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!