Foto: F64

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) neļaus SIA "Rīgas ūdens" pavasarī celt ūdenssaimniecības tarifu, jo uzņēmums nav iesniedzis regulatora prasīto informāciju par maksas paaugstināšanas iemesliem, portālu "Delfi" informēja SPRK.

Regulators līdz 26. februārim ir devis "Rīgas ūdenim" vēl vienu iespēju iesniegt prasīto informāciju, kas ļaus objektīvi izvērtēt tarifu projektā norādītās izmaksu pozīcijas. Līdz šim SPRK nav saņēmis pietiekamu informāciju par, piemēram, materiālu, iekārtu remonta un apkalpošanas, kā arī dūņu utilizācijas izmaksām.

Pērn oktobrī "Rīgas ūdens" ieplānoja ar šā gada 1. aprīli par trešdaļu celt ūdenssaimniecības tarifu, bet par piektdaļu paaugstināt kanalizācijas tarifu, vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Dienas ziņas".

Uzņēmuma valdes priekšsēdētāja vēlāk Latvijas Radio skaidroja, ka tarifa paaugstinājums saistīts ar iedzīvotāju skaita samazināšanos Rīgā. Proti, krītoties ūdens patēriņam ir grūtāk segt apgādes sistēmas uzturēšanas izmaksas. Kopš 2014. gada, kad pieņemts šobrīd spēkā esošais tarifs, ūdens patēriņš galvaspilsētā samazinājies par aptuveni 13%.

Šobrīd par vienu kubikmetru ūdens jāmaksā 63 centi bez pievienotās vērtības nodokļa, bet no pavasara šo maksu "Rīgas ūdens" vēlējās celt līdz 86 centiem, kas vienai mājsaimniecībai ikmēneša izmaksas par ūdeni sadārdzinātu par aptuveni trim eiro.

SIA "Rīgas ūdens" ir pilnībā Rīgas pilsētas pašvaldībai piederošs uzņēmums. 2016. gadā uzņēmums nopelnīja 2,31 miljonu eiro, apgrozot 46,46 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!