Foto: Iespejama misija
Iespējamās misijas (IM) akcijas "Iedvesmo mācīties!" ietvaros Valsts prezidents Raimonds Vējonis šonedēļ Priekuļu vidusskolas 9. klases skolēniem vadījis sociālo zinību stundu "Viltus ziņas: kā atšķirt un neuzķerties?". Akcijas ietvaros uz skolām turpmāk dosies vairāki desmiti savu jomu speciālisti, lai iedvesmotu skolēnus mācīties un sasniegt augstus mērķus, portālu "Delfi" informē IM pārstāvji.

Otrdien, 20. februārī, mācību stundu Vējonis gatavoja kopā ar IM dalībnieku Mareku Dambīti. Stundas mērķis, kā skaidro IM pārstāvji, bijis, analizējot medijos pieejamās ziņas, kopā ar skolēniem identificēt tās pazīmes, kas ļauj atpazīt viltus ziņas, lai spētu daudz ātrāk izvērtēt pieejamās informācijas patiesumu.

Savās atsauksmēs skolēni raksta, ka stunda bijusi piesātināta ar interesantiem, noderīgiem un praktiskiem piemēriem. Kāds skolēns raksta: "Stunda bija tiešām jēdzīga, jo es uzzināju, kā atpazīt viltus ziņas. Man patika tas, ka Raimonds Vējonis daudz iesaistījās un praktiski vadīja stundu!"

Pats Raimonds Vējonis atzīmē: "Mūsdienu mainīgajā vidē ikdiena mudina mūs apgūt jaunas zināšanas un prasmes. Mūsu zināšanas un spēja atšķirt patiesas ziņas no viltus ziņām ietekmē mūsu rīcību un pieņemtos lēmumus. Tāpēc man bija prieks dalīties ar zināšanām, kā atšķirt un neuzķerties uz viltus ziņām. Paldies "Iespējamās misijas" skolotājam Marekam Dambītim par sniegto atbalstu šīs mācību stundas sagatavošanā, kas arī man deva iespēju iegūt jaunas prasmes, kā veidot mūsdienīgu un skolēniem saistošu mācību stundas norisi."

Vējonis gan nav vienīgais, kurš šonedēļ IM akcijas ietvaros devies uz skolām. 19. februārī "Swedbank Finanšu institūta" vadītājs Reinis Jansons vadīja matemātikas stundu, kurā ar skolēniem runāja par statistikas nozīmi akciju un obligāciju tirgus svārstībās, bet 20. februārī ietvaros "Swedbank" jauniešu segmenta vadītājs Kārlis Kravis vadīja sociālo zinību stundu, kurā ar 4. klases skolēniem runāja par skaidras un bezskaidras naudas norēķiniem un priekšrocībām.

Tāpat uz skolām akcijas laikā vēl dosies kvantu fiziķis Vjačeslavs Kaščejevs, mākslinieks Jorans Šteinghauers, portāla "Delfi" galvenais redaktors Ingus Bērziņš un citi nozaru profesionāļi.

"Šogad esam mudinājuši domubiedrus uz daudz ciešāku sadarbību ar skolotājiem, kuru klasēs viņi viesojas. Viesi kopā ar programmas skolotāju gatavo mācību stundu, izvirzot stundas mērķi un plānojot galvenās aktivitātes ar skolēniem, lai mācību stunda pēc iespējas atbilstu gan mācību vielai, gan mērķauditorijas vajadzībām. Tādējādi mēs vēlamies mūsu domubiedriem ļaut daudz labāk izprast skolotāja darba ikdienu un novērtēt to, ko skolotājs paveic, pirms dodas pie skolēniem. Apzināmies, ka tas ir izaicinājums mūsu viesiem, tomēr esam priecīgi, ka viņi to uzņemas ar tik augstu atbildības izjūtu," stāsta IM direktors Kārlis Andersons.

IM pārstāvji atgādina, ka līdz 1. martam turpinās pieteikšanās Iespējamās misijas izglītības programmai, uz ko aicināti pieteikties dažādu specialitāšu zinoši un mērķtiecīgi jaunie profesionāļi, augstskolu absolventi un pēdējā kursa studenti, kuri vēlas attīstīt savas līderības prasmes un iedvesmot skolēnus mācīties. Pieteikties un ieteikt labus kandidātus var šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!