Foto: LETA

Janvārī naktspatversmes pakalpojumus vidēji dienā izmantoja 677 cilvēki, kas ir par 43 personām jeb 7% mazāk nekā iepriekšējā gada janvārī, pavēstīja Rīgas domes Labklājības departamenta pārstāve Lita Brice.

Februāra sākumā nakts patversmēs vidēji dienā uzturējušies 699 cilvēki, bet 20. februārī tie bija jau 720 cilvēki.

Pasliktinoties laika apstākļiem, departaments īpaši aicina cilvēkus izmantot nakts patversmju piedāvātos pakalpojumus, kā arī lūdz iedzīvotājus būt atsaucīgiem un nepaiet vienaldzīgi garām cilvēkam, kurš nonācis bezpalīdzīgā stāvoklī.

Naktspatversmes darbojas no pulksten 17 līdz pulksten deviņiem, bet, ja nakts gaisa temperatūra ir zemāka par mīnus 10 grādiem vai, ja āra gaisa temperatūra ir zemāka par nulle grādiem un vēja ātrums lielāks par 10 metriem sekundē, tad nakts patversmes darbojas visu diennakti.

Rīgas pilsētā darbojas septiņas naktspatversmes, kurās ir nodrošināta 885 vietas, bet nepieciešamības gadījumā vietu skaitu var palielināt līdz 1000.

Brice informē, ka Rīgas Pašvaldības policija janvārī uz naktspatversmēm nogādāja personas 603 reizes, salīdzinoši 2017. gada janvārī tās bija 543 reizes.

Labdarības organizācijas ir izdalījušas 16 138 zupas virtuves porcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!