Foto: Publicitātes attēls

Agrā svētdienas rītā Vecrīgā aizturēts kāds iereibis tūrists, kurš rādījis nepieklājīgus žestus, bļaustījies, uzspļāvis taksometram un, iespējams, naktsklubā apgrābstījis svešu ļaužu sēžamvietas, portālu "Delfi" informēja Rīgas pašvaldības policija (RPP).

18. februārī neilgi pēc pulksten diviem RPP darbinieki, patrulējot vecpilsētā, ievērojoši kādu vīrieti, kurš stāvējis pie naktskluba un kuram bijusi pārsista uzacs. Policisti nolēmuši apstāties un noskaidrot, vai viņam nav nepieciešama palīdzība.

Kā informē RPP, pārrunu laikā atklājies, ka vīrietis ir tūrists no Zviedrijas. Kungs apgalvojis, ka bez iemesla blakus esošā naktskluba apsargi viņu nogrūduši uz grīdas un izraidījuši no izklaides vietas.

Likumsargi izsaukuši Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, un mediķi, ierodoties notikuma vietā, ieaicinājuši vīrieti operatīvajā transportlīdzeklī, lai apkoptu brūci. Tūrists iekāpis mediķu busiņā, taču pēc mirkļa no tā izkāpis un atteicies no medicīniskās palīdzības.

Vienlaikus uzmeklēti izklaides vietas apsargi, kuri pastāstījuši, ka par vīrieti sūdzējušies vairāki apmeklētāji. Sākotnēji viņam pienākuši klāt, aicinājuši pārtraukt lietot alkoholu un doties prom. Tūrists atteicies, tāpēc satverts aiz rokas. Tad viņš mēģinājis izrauties un iesist apsargam, taču turpat arī nokritis un pārsitis uzaci.

Sarunas laikā pie policistiem pienācis viens no naktskluba apmeklētājiem, kurš apstiprinājis apsargu versiju. Vīrietis pastātījis, ka viņam un citiem apmeklētājiem tūrists apgrābstījis sēžamvietas. Zviedra nepiedienīgās uzvedības dēļ būtu sācies kautiņš, taču apsargi viņu laikus izraidījuši no naktskluba.

Kā informē RPP, ar tūristu veiktas pārrunas, taču viņš turpinājis noliegt savu vainu un lūdzis policistiem nodot apsargu personas datus. Saņemot atteikumu, vīrietis sācis raidīt nepieklājīgus žestus apsargu virzienā, bļaustīties, kā arī uzspļāvis kādam taksometram.

Likumsargi nolēmuši vīrieti aizturēt un noformēt administratīvā pārkāpuma protokolu par sīko huligānismu. Alkohola koncentrācijas pārbaudes laikā noskaidrots, ka tūrists bijis 1,39 promiļu reibumā. Pārkāpējam piemērots naudas sods 300 eiro apmērā, norāda RPP.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!