Foto: Valsts policija

Pagājušās nedēļas ceturtdienā Saulkrastu iecirkņa policisti aizturēja kādu 1950. gadā dzimušu vīrieti, kurš bez ieroča glabāšanai nepieciešamās atļaujas savā dzīvesvietā glabājis pistoli, portālu "Delfi" informēja Valsts policija (VP).

Kā norāda likumsargi, informāciju par kādu personu, kura savā dzīvesvietā, iespējams, nelikumīgi glabā šaujamieroci, viņiem gada sākumā snieguši nobažījušies iedzīvotāji.

Izvērtējot saņemto informāciju, Saulkrastu iecirkņa policisti saņēma atļauju, lai veiktu sankcionēto kratīšanu personas dzīvesvietā. Tur likumsargi atrada un atsavināja vienu pistoli, kā arī 443 patronas. Vīrietim nebija nedz ieroča glabāšanas, nedz nēsāšanas atļauja. Viņš iepriekš nonācis policijas redzeslokā par draudu izteikšanu.

Nozīmēta ekspertīze, lai noteiktu, vai iespējamais vainīgais ir jebkad izmantojis viņa dzīvesvietā atrasto šaujamieroci.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 233. panta pirmās daļas – par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises realizēšanu personai, kurai nav licences. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Aizturētajam vīrietim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

VP atgādina, ka, lai varētu iegādāties medību, sporta vai pašaizsardzības šaujamieroci vai lielas enerģijas pneimatisko ieroci, ir nepieciešams saņemt ieroča iegādāšanās atļauju un pēc ieroča iegādes un reģistrācijas – ieroča glabāšanas vai nēsāšanas atļauju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!