Foto: LETA

19. februārī neilgi pēc pulksten 17 Rīgas pašvaldības policijas Latgales pārvaldes darbinieki devušies uz izsaukumu uz ģimenes konfliktu, bet izsaukuma vietā atraduši nelegālu gāzes ieroci, kā arī patvaļīgu gāzes pieslēgumu, portāls "Delfi" uzzināja Rīgas pašvaldības policijā.

Saņemot izsaukumu uz konflikta vietu un ierodoties pie norādītā nama, policisti uz ielas sastapuši kādu manāmi iereibušu vīrieti. Kungs kārtības sargiem pastāstījis, ka pirms brīža sastrīdējies ar sievu un viņa izsaukusi policiju. Vīrietis bijis pārsteigts, ka dzīvesbiedre ziņojusi par viņu, noliedzot jebkādas pretlikumīgas darbības.

Apstākļu noskaidrošanai vīrietis aicināts doties atpakaļ uz dzīvokli, lai noskaidrotu izsaucējas versiju par notikušo. Ienākot dzīvoklī, vīrietis uzreiz sniedzies pēc kāda priekšmeta, kas stāvējis priekšnama plauktā.

Policisti ievērojuši, ka tas ir šaujamierocim līdzīgs priekšmets un satvēruši kunga rokas, dodot rīkojumu priekšmetu atlikt atpakaļ. Plauktā stāvējusi pielādēta gāzes pistole un nazis. Jautājot, ko vēlējies darīt, manāmi iereibušais vīrs skaidrojis, ka gribējis policistiem ieroci tikai parādīt.

Blakus istabā atradusies izsaucēja, kura skaidrojusi, ka vīrietis, dodoties prom no dzīvokļa, nav atstājis viņam izsniegtās cita dzīvokļa atslēgas. Tāpēc sieviete izsaukusi policiju.

Pārrunās ar abām iesaistītajām pusēm policisti pamanījuši, ka virtuves plītij ir neparasts savienojums ar gāzes cauruli. Tāpat tai nav bijis pievienots skaitītājs, bet uz plīts riņķiem uzlikti akmeņi. Uz notikuma vietu izsaukti Gāzes dienesta darbinieki, kuri konstatējuši, ka ir nelegāls pieslēgums. Gāzes dienesta darbinieki gāzi noslēguši.

Informācija saistībā ar pielādēto gāzes ieroci nodota Valsts policijas darbiniekiem, kuri lūguši personu ar ieroci turpmāko procesuālo darbību veikšanai nogādāt Valsts policijas iecirknī.

Savukārt izsaucēja skaidrojusi, ka nevēlas palikt kopā ar iereibušo vīrieti un devusies uz savu dzīvokli. Vīrietis tika aizturēts un nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!