Foto: LETA
Pirmdien Latvijā 87 ceļu satiksmes negadījumos cietuši seši cilvēki un viens gājis bojā, portāls “Delfi” uzzināja Valsts policijā.

Kā liecina policijas dati, vislielākais negadījumu skaits reģistrēts Rīgas reģionā – 46, 14 negadījumi reģistrēti Latgalē, 13 – Zemgalē, kur vienā negadījumā gājis bojā cilvēks, un pa septiņiem negadījumiem bijis Vidzemē un Kurzemē.

VP Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ieva Sietniece informēja, ka bojāgājušais ir kāds 1975.gadā dzimis vīrietis, kurš ticis sabraukts uz Rīgas-Ventspils šosejas Kandavas novadā ap plkst.20. Policijai ziņots, ka vīrietis esot gulējis uz ceļa braucamās daļas un viņam uzbraukusi 1991.gadā dzimušās vadītais mikroautobuss "Renault Master", taču likumsargi pieļauj, ka vīrieti pirms tam jau notriekusi cita automašīna, un tās vadītājs pametis notikuma vietu.

Policija aicina atsaukties aculieciniekus, kas minētajā laikā varēja atrasties negadījuma vietā. Ar policiju var sazināties pa tālruņiem 110, 63004202 un 63004200.

Sietniece atgādināja, ka gājējiem, īpaši ārpus apdzīvotām vietām, tumšajā diennakts laikā pie apģērba jābūt piestiprinātiem gaismu atstarojošiem elementiem, tāpat var izmantot atstarojošās vestes vai lukturīšus. Savukārt autovadītāji mainīgos laikapstākļos aicināti īpaši domāt par drošu braukšanas ātrumu, lai iespējamu briesmu gadījumā paspētu savlaicīgi nobremzēt.

Kopumā ceļu satiksmes jomā noformēti 530 administratīvo pārkāpumu protokoli, tajā skaitā 200 par ātruma pārsniegšanu, četri par agresīvo braukšanu un deviņi par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!