Foto: Valsts policija

Policisti par nelikumīgu staltbrieža nomedīšanu Ķeguma novadā aizturējuši divas personas – 1980. un 1987. gadā dzimušus vīriešus, informēja Valsts policija (VP).

Informāciju par iespējamo malumedniecību policisti saņēmuši no Valsts meža dienesta (VMD). Ierodoties notikuma vietā, likumsargi kopā ar VMD medību inspektoriem konstatēja, ka mežā, iespējams, nelikumīgi nošauts staltbriedis. Apskatot apkārtni, policisti atrada meža zvēra ādas gabalus un galvu, secinot, ka dzīvnieks pēc nošaušanas turpat uz vietas nodīrāts.

Veicot izmeklēšanu, otrdien likumsargi aizturēja vienu iespējamo vainīgo, savukārt ceturtdien otru aizdomās turēto vīrieti. Abu personu dzīvesvietās veiktas sankcionētās kratīšanas, kuru laikā atrastas un izņemtas divas medību bises, 29 medību patronas, kā arī svaiga brieža gaļa.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 112. panta pirmās daļas - par nelikumīgām medībām, ja tās izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai arī īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Abiem aizturētajiem vīriešiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Notikušā izmeklēšana vēl turpinās.

VP atgādina, ka staltbrieža buļļus drīkst medīt no 1. septembra līdz 31. janvārim, savukārt teļus (vecumā līdz vienam gadam) un govis no 15. augusta līdz 30. novembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!