Foto: F64
Ceturtdien, 15. februārī, Pāternieku robežkontroles punktā (Latvija-Baltkrievija) aizturēts Baltkrievijas pavalstnieks, kurš mēģināja piekukuļot robežsargus, portālu "Delfi" informē Valsts robežsardzē.

Valsts robežu šķērsojošo personu un transportlīdzekļu pārbaudes laikā Pāternieku robežkontroles punktā 15. februārī konstatēts, ka Latvijā ieceļojušā Baltkrievijas pilsoņa kravas transportlīdzekļa piekabei nav veikta tehniskā apskate noteiktajā kārtībā.

Vīrietim noformēts lēmums par atteikumu ļaut ar transportlīdzekli šķērsot valsts robežu. Vīrieti nogādāja atpakaļ Baltkrievijā. Tomēr pēc atteikuma saņemšanas viņš vērsās pie robežsargiem, piedāvājot 50 eiro kukuli, lai pieņemto lēmumu par aizliegumu iebraukt Latvijā bez derīgas tehniskās apskates atceltu.

Par kukuļdošanu uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 323. panta pirmās daļas, kā arī 1979. gadā dzimušais vīrietis ievietots Valsts policijas īslaicīgās aizturēšanas vietā.

Iepriekšējais kukuļdošanas gadījums Pāternieku robežkontroles punktā konstatēts 10. februārī. Robežsargu mēģināja piekukuļot Krievijas pilsonis, kuram nebija derīgas transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas polises.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!