Foto: LETA
Ceturtdien, 15. februārī, Rīgā piecstāvu dzīvojamā mājā Krāsotāju ielā izcēlās ugunsgrēks, kurā cietis viens cilvēks, portālu "Delfi" informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Izsaukumu uz krāsotāju ielu VUGD saņēma pirms pulksten 19, bet, kamēr ugunsdzēsēji ieradušies, ugunsgrēks jau bija likvidēts. Pirmā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas. No piedūmojuma cietis viens cilvēks.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji – glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības vadi, malka, sadzīves mantas, sodrēji piecu ēku dūmvados, dzīvojamās mājas ārsiena un dzīvojamās mājas bēniņu pārsegums.

Apjomīgākais ugunsgrēks bija izcēlies Daugavpilī, kur 80 kvadrātmetru platībā dega trīsstāvu neapsaimniekota ēka.

Palīdzot nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem, ceturtdien ugunsdzēsēji – glābēji Rīgā atbrīvoja dzīvojamās mājas balkonā iesprūdušu kaiju un betona sētā iesprūdušu stirnu, bet Smiltenes novadā no koka nocēla kaķi, kas saviem spēkiem nespēja tikt lejā.

No 15. februāra pulksten 6.30 līdz 16. februāra pulksten 6.30 VUGD saņēma 42 izsaukumus – 13 uz ugunsgrēku dzēšanu un 20 uz glābšanas darbiem, bet deviņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!