Foto: LETA
Ceturtdien, 15. februārī, aizturēts bijušā bērnunama "Līkumi", tagadējā ģimenes atbalsta centra "Saulstari" no amata atstādinātais direktors Juris Boķis, vēsta LTV.

Boķa rīcībā, kā secinājuši izmeklētāji, saskatāma pretdarbība, kas varētu kaitēt izmeklēšanai.

Tiesa viņam piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

Boķa aizstāve Dace Ozoliņa intervijā LTV sacīja, ka lēmums tiks pārsūdzēts pēc iepazīšanās ar pilnu nolēmuma tekstu. "Tas ir, 24 stundu laikā tiesa izgatavos pilnu nolēmumu, un tad aizstāvība spēs argumentēt savus argumentus un veikt tālākās darbības saistībā ar sūdzības iesniegšanu," sacīja Ozoliņa.

Jau vēstīts, ka no 11. janvāra Boķim aizliegts ieņemt amatu, jo viņš tiek turēts aizdomās par iespējamo vardarbību pret bērniem.

Lieta par iespējamo vardarbību ierosināta jau 2015. gadā un sākotnēji to izmeklēja Valsts policijas (VP) Jēkabpils iecirknī, bet uzraudzību nodrošināja Jēkabpils rajona prokuratūra. Taču lietā pieļauta nepamatota novilcināšana, nenotika mērķtiecīga izmeklēšana, tāpēc lieta pagājušā gada beigās nodota VP Zemgales reģiona pārvaldes (ZRP) Kriminālpolicijas birojam un par uzraugošo prokuroru noteikts Zemgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors Aivars Egle.

Krimināllieta pret Boķi ir ierosināta pēc diviem Krimināllikuma pantiem. Viņš tiek turēts aizdomās par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, kas saistītas ar vardarbību, kā arī par valsts amatpersonas bezdarbību. Par pirmo pārkāpumu var draudēt brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem, bet par bezdarbību - līdz trim gadiem -, taču iespējami arī citi sodi.

11. janvārī Boķim tika piemēroti trīs drošības līdzekļi - aizliegums ieņemt noteiktu amatu, pamest valsti un pienākums uzturēties dzīvesvietā.

Pašlaik lietā ir identificēti vairāki cietušie, taču, iespējams, cietušo bērnu skaits vēl var augt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!