Foto: LETA
Uz vakanto SIA "Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs" trešā valdes locekļa amatu pieteikušies 14 pretendenti, portāls "Delfi" uzzināja Rīgas domē (RD).

Dome sāks pirmreizējo pretendentu izskatīšanu, lai izsijātu tos, kurus aicināt uz darba pārrunām. Prognozējams, ka valdes locekli RD atradīs apmēram mēneša laikā.

Zināms, ka viens no pretendentiem ir Saeimas deputāts Ingmārs Līdaka (ZZS). Portālam "Delfi" viņš jau iepriekš pauda gatavību nolikt deputāta mandātu, ja izdotos iekārtoties darbā Rīgas zoo. Šonedēļ LNT raidījumā "900 sekundes" Līdaka apstiprināja, ka konkursam ir pieteicies.

Līdaku sākotnēji bažīgu darīja iespēja, ka amata konkursā varētu būt prasība par pretendenta pieredzi uzņēmuma vadīšanā. Taču konkursa nolikums paredz, ka amatam der arī pieredze struktūrvienības vadīšanā. Līdaka no 1992. līdz 2006. gadam Rīgas zooloģiskajā dārzā vadīja Izglītības un informācijas nodaļu.

"Es vērtēju, kur pēc manis būtu lielāka vajadzība. Manuprāt, es šobrīd vairāk esmu vajadzīgs zoodārzā. Ir lietas, kas jāuzlabo. Ir tikai divi valdes locekļi – vajadzīgs trešais. Nevar zināt, kad nākošreiz būs vakance zoodārzā. Man nekad nav bijis mērķis līdz dziļai pensijai būt politikā. Esmu diezgan cieši nolēmis iet atpakaļ uz zoodārzu, ja būs tāda iespēja," iepriekš klāstīja Līdaka.

Zooloģiskā dārza valdē pašlaik strādā Uldis Želubovskis un Edgars Vītols. Pēc bijušā valdes priekšsēdētāja Rolanda Greiziņa došanās pensijā viņa pienākumus pilda Vītols.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!