Foto: LETA

Partijas "Vienotība" Saeimas frakcijas deputāti plāno lūgt Satversmes tiesu (ST) vērtēt Stambulas konvencijas atbilstību valsts pamatlikumam jeb Satversmei, pirmdien pēc koalīcijas sēdes žurnālistiem pavēstīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

Partija iecerējusi lūgt ST sniegt atzinumu par Stambulas konvencijas jeb Eiropas Padomes Konvencijas par vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršanu un apkarošanu atbilstību Satversmes ievadam un vairākiem attiecīgajiem pantiem.

Sākotnēji "Vienotība" bija rosinājusi ST vērsties Ministru kabineta vārdā, taču koalīcijas partneri šo priekšlikumu neatbalstīja.

Kā ziņots, paredzēts, ka valdībā turpināsies diskusijas par Stambulas konvenciju. Konkrēti termiņi lēmuma pieņemšanai Ministru kabinetā (MK) par dokumenta tālāko virzību pagaidām netiek nosaukti.

Vaicāts, vai MK lēmumu šajā jautājumā varētu pieņemt līdz oktobrī gaidāmajām Saeimas vēlēšanām, Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) iepriekš atbildēja, ka pagaidām diskusijas ir bijušas par maz, taču viņš cer, ka "tajā brīdī, kad tas būs iespējams, tiksim galā". Premjers atgādināja, ka gala lēmumu attiecībā uz konvencijas ratificēšanu jāpieņem parlamentam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!