Foto: Valsts policija

Trešdien, 7. februārī, Valsts policijas iecirknī atzīmēties ieradies kāds vīrietis, kurš pirms tam aizmirsis no kabatām izņemt narkotikas.

Valsts policijā portālam "Delfi" pastāstīja, ka pagājušā gada oktobrī Rīgas reģiona Latgales iecirkņa likumsargi saņēma informāciju no kādas sievietes, ka civilvīrs viņu piekāvis.

Ierodoties abu personu mājoklī, policija guvusi tam apstiprinājumu, bet, skaidrojot notikušā apstākļus, likumsargi uzzinājuši, ka kopdzīvotāju vidū bijis strīds, kurā vīrietis nodarījis miesas bojājumus sievai.

Saistībā ar šo gadījumu tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 126. panta 1. daļas - par vidēja smaguma miesas bojājuma tīšu nodarīšanu. Saistībā ar šo kriminālprocesu 1967. gadā dzimušajam vīrietim regulāri bija jāatzīmējas policijas iecirknī.

7. februārī, ierodoties policijas iecirknī uz kārtējo atzīmēšanos, likumsargi ievērojuši, ka pie vīrieša atrodas aizdomīgs pulverveida maisījums, kas, iespējams, varētu būt narkotiskās vielas. Vīrietis aizturēts un aizdomīgajai vielai noteikta ekspertīze.

Ekspertīzē noskaidrojies, ka izņemtā viela ir aptuveni 13 grami heroīna un ciklopropilfentanila.

Saistībā ar šo noziegumu sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253. panta 2. daļas - par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu glabāšanu lielā apmērā soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Aizturētais vīrietis jau vairākas reizes nonācis policijas redzeslokā par narkotisko vielu glabāšanu un lietošanu, mantiskiem noziegumiem un miesas bojājumu nodarīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!