Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Ceturtdien, 8. februārī, pulksten 19.48 Rīgas pašvaldības policijas Zemgales pārvaldes darbiniekus kāda ārstniecības iestāde informājusi par sešus gadus vecu puisēnu, kurš ar pamatīgiem miesas bojājumiem nogādāts slimnīcā, portāls "Delfi" uzzināja Rīgas pašvaldības policijā.

Ārsti likumsargiem izteikuši bažas par iespējamu vardarbību ģimenē.

Pašvaldības policisti ieradušies slimnīcā. Mediķis policistam pastāstījis, ka zēnu atradusi kaimiņiene. Sieviete atnākusi zēnu pieskatīt un vannas istabā, vannā, atradusi ar asinīm notraipītu bērnu. Zēns nekavējoties nogādāts slimnīcā.

Ārstniecības iestādes uzgaidāmajā telpā bija ieradies arī kāds vīrietis, kurš konfliktējis ar slimnīcas personālu. Viņš policistiem teicis, ka ir zēna tēvs. No vīrieša bijusi jūtama spēcīga alkohola smaka.

Pārrunu laikā vīrietis palicis agresīvs un atteicies doties līdzi kārtības sargiem. Līdz ar to policisti pielietojuši fizisku spēku, lai viņu aizturētu.

Notikuma vietā sagaidīti Valsts policijas darbinieki, kas pārņēmuši darbu notikuma vietā. Vēlāk atklājies, ka vīrietis policistiem nosaucis nepareizus datus, proti, uzdevies par bērna bioloģisko tēvu, lai gan patiesībā bijis patēvs.

Valsts policijā portāls "Delfi" uzzināja, ka saistībā ar notikušo Valsts policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13. nodaļas – par noziedzīgiem nodarījumiem pret personas veselību. Valsts policija turpina skaidrot precīzus notikušā apstākļus, un cietušajam bērnam ir noteiktas ekspertīzes.

Pēc lietas apstākļu precīzākas noskaidrošanas un ekspertīžu rezultātu saņemšanas, policija lems par kriminālprocesa kvalifikāciju pēc konkrēta panta.

Aizturētais 1981. gadā dzimušais vīrietis jau iepriekš nonācis Valsts policijas redzeslokā par noziegumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Līdz šim brīdim vīrietis atradies policijas meklēšanā, jo izvairījies no drošības līdzekļa – apcietinājuma – piemērošanu par iepriekš izdarītu noziedzīgu nodarījumu.

Aizturētais vīrietis ievietots brīvības atņemšanas vietā.

Likumsargi arī norāda, ka ar cietušo bērnu strādās gan policisti, gan psihologi. Par notikušo tiks informēta bāriņtiesa un sociālais dienests.

Valsts policija pateicas sievietei, kura nepalika vienaldzīga, redzot nelaimē nonākušu, savainotu bērnu, un izsauca mediķus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!