Foto: LETA

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA) atbalsta pašreizējā Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktora Jāņa Maizīša pārvēlēšanu amatā, norādīja pati politiķe LTV raidījumā "1:1".

Mūrniece atzina, ka Maizītis ir labs kandidāts un godīgs cilvēks. Viņa uzsvēra, ka skaidru atbalstu Maizīša pārvēlēšanai SAB vadītāja amatā ir paudusi Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"—"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (NA) un partija "Vienotība", taču bažas raisa Zaļo un zemnieku savienības neskaidrā nostāja.

Viņa uzsvēra, ka SAB direktora jautājumu nedrīkst vilkt garumā un spekulācijām mediju telpā ir jābeidzas. Jau līdz šim ir izskanējuši vairāki iespējamie SAB direktora amata kandidāti, tostarp tādi, kas paši sevi "izvirzījuši". Mūrniece pieļāva, ka pēdējā brīdī varētu ''parādīties" vēl citi kandidāti, bet ne tie, kuri līdz šim izskanējuši publiskajā telpā.

Politiķe atgādināja, ka SAB vadītājs ir "ļoti nopietna persona". Tieši šī persona izšķirs to, kāda būs Latvijas tālākā virzība. Tāpat Saeimas priekšsēdētāja vērsa uzmanību, ka tieši SAB vērtē, vai politiķiem izsniegt pielaides valsts noslēpumiem.

Jau ziņots, ka par iespējamo SAB nākamo vadītāju Nacionālā drošības padome (NDP) spriedīs februārī, iepriekš sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Vēstīts, pašreizējais Maizīša pilnvaru termiņš beidzas maijā. Kandidātu SAB vadītāja amatam izvirza NDP, bet gala lēmumu par šo jautājumu pieņem Saeima.

Maizītis Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" paziņoja, ka viņam pagaidām nav bijuši nopietni piedāvājumi kandidēt uz vēl vienu termiņu SAB vadītāja amatā.

Savukārt Kūtris intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja, ka gadījumā, ja pašreizējo SAB vadītāju Jāni Maizīti nevirzīs uz otro termiņu SAB vadītāja amatā, tad viņš būtu gatavs kandidēt uz šo amatu.

Maizītis SAB priekšnieka amatā tika apstiprināts 2013. gada 14. martā. Pienākumus viņš sāka pildīt tā paša gada 2. maijā. SAB direktoru ieceļ amatā uz pieciem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!