Foto: LETA

Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) vadītā valdība, meklējot kompromisu diskusijās ar sociālajiem partneriem, nekad nespēs par 100% apmierināt visas iesaistītās puses, tāpēc lēmumu pieņemšanā izšķirošajam vajadzētu būt ātrumam, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" otrdien sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Vējonis atskatījās uz diviem Kučinska valdības nostrādātajiem gadiem, izceļot premjera padotībā notikušo nodokļu reformu. "Kad vērtēju valdības vadītāja pretendentus, izvirzīju prasību strādāt pie stabilas nodokļu politikas, kā arī uzsākt un pabeigt reformas. No šāda aspekta skatoties, Kučinska valdība ir paveikusi daudz darbā pie stabilas nodokļu politikas," teica Vējonis.

Vienlaikus viņš norādīja, ka valdībai jautājumi jārisina ātrāk. "Ceļš līdz lēmumiem ir pietiekami grūts. Jārēķinās, ka valdība strādā priekšvēlēšanu periodā, kas apgrūtina lēmumu pieņemšanu," vērtēja prezidents, norādot, ka būtiski ir turpināt valsts pārvaldes reformu.

Valdība lēmumus gausi pieņēmusi slimnīcu tīkla sakārtošanā, kā arī vidusskolu tīkla kārtošanā, pauda Vējonis, norādot, ka Kučinska valdība nereti cenšas rast kompromisu, kas pilnībā apmierinātu pilnīgi visas lēmuma pieņemšanā iesaistītās puses. "Lēmumu pieņemšana var būt dažāda. Valdība [skolu tīkla reformā] izvēlējusies pakāpenisko pieeju, bet tas nozīmē, ka pārmaiņas būs ilgstošas. Izglītībā tās nepieciešamas straujāk. Priekšvēlēšanu periods ietekmē spriestspēju," minēja Vējonis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!