Pagājušajā nedēļā Rīgas pašvaldības policijas (RPP) darbinieki aizturējuši autovadītāju, kurš pie sava auto stūres bija sēdies alkohola reibumā bez autovadītāja apliecības.

30. janvārī neilgi pirms pulksten 18.00 RPP Ziemeļu pārvaldes darbinieki, patrulējot Pētersalas apkaimē, pamanīja kādu "Mercedes Benz" markas automašīnu, kas spolēja uz vietas un nespēja izbraukt no veikala stāvvietas. Transportlīdzekļa vadītājs spēkratu vadīja nepārliecinoši, portālu "Delfi" informēja RPP.

Likumsargi apstājās, lai pārliecinātos par autovadītāja tiesībām piedalīties ceļu satiksmē. Pārrunu laikā no viņa sajusta alkoholam raksturīga smaka. Vīrietis arī apgalvoja, ka viņam nav līdzi autovadītāja apliecības. Savukārt, jautājot par alkohola lietošanu, viņš uzreiz atzinās, ka notikuma dienā lietojis grādīgos dzērienus.

Veikta datu pārbaude, kuras laikā atklājās, ka vīrietim vispār nav vadīšanas tiesību. Tāpat automašīnai nebija izieta tehniskā apskate.

Uz notikuma vietu izsaukti Valsts policijas darbinieki, kuri aizturētajam veica alkohola koncentrācijas pārbaudi izelpā. Testa laikā noskaidrots, ka viņš ir 1,98 promiļu reibumā. Aizturētais autovadītājs nodots Valsts policijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!