Foto: LETA

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) ar Igaunijas premjerministru Jiri Ratasu un Lietuvas premjeru Sauļus Skverneli pārrunās jautājumu par AS "RB Rail" valdes priekšsēdētājas Baibas Rubesas atbilstību amatam, sacīja Kučinska preses sekretārs Andrejs Vaivars.

Pēc Vaivara teiktā, Kučinskis vēlas uzklausīt argumentus, kāpēc kāda no pusēm pauž neuzticību Rubesai.

Lai to noskaidrotu, Kučinskis iecerējis šo jautājumu pārrunāt ar pārējiem Baltijas valstu premjeriem. Tiesa, Vaivars vēl nevarēja pateikt, kad sarunas varētu notikt.

Jau ziņots, ka 1.februārī notikušajā "RB Rail" akcionāru sapulcē Igaunijas un Lietuvas akcionāri nobalsoja par Rubesas atstādināšanu, bet Latvijas pārstāvis, "Eiropas dzelzceļa līnijas" (EDzL) vadītājs Andris Linužs balsojumā atturējās.

Satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) iepriekš norādīja, ka lēmums attiecībā uz valdes priekšsēdētājas amatu vēl jāpieņem uzņēmuma padomei. Taujāts par akcionāru no pārējām Baltijas valstīm lēmumu, ministrs norādīja, ka Igaunijas un Lietuvas puses savus lēmumus skaidro ar neapmierinātību ar Rubesas darbu un citādāku redzējumu par uzņēmuma darbību.

Savukārt Rubesa piektdien paziņoja, ka atsevišķi "RB Rail" padomes locekļi pieņem lēmumus, sēžot uz diviem krēsliem. "Viņi vienlaikus ir gan "Rail Baltica" projekta akcionāri, gan ieviesēji un potenciālie piegādātāji. Nepārtraukti nācās saskarties ar iejaukšanos no augšas gan iepirkumu procesos, gan "RB Rail" valdes locekļu atlases procesā," teica Rubesa.

Rubesa par "RB Rail" valdes priekšsēdētāju tika iecelta 2015.gada oktobrī. Viņas pilnvaru termiņš beidzas 2018.gada oktobrī.

"RB Rail" akcionāri ir uzņēmumi "Lietuvos geležinkeliai", EDzL un "Rail Baltic Estonia".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!