Ceturtdienas, 1.februāra, naktī pulksten 00.27 Rīgas pašvaldības policijas videonovērošanas centra darbinieki "ZZ" tunelī pamanīja divus jauniešus, kuri pusotras minūtes laikā uzlauza kādu kiosku un nozaga vairākus telefonus un planšetdatorus, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Uzreiz pēc nozieguma pastrādāšanas jaunieši aizskrēja Rīgas centrāltirgus virzienā.

Par notikušo nekavējoties tika informētas visas tuvumā esošās ekipāžas, tāpat videonovērošanas centra darbinieki uzņēma kadrus no video no nozieguma izdarīšanas brīža, kurus izsūtīja ekipāžām, lai būtu vieglāk uz ielas ļaundarus atpazīt.

Pēc pārdesmit minūšu ilgiem meklēšanas pasākumiem viena no ekipāžām pamanīja abus jauniešus netālu no Elijas ielas. Savukārt jaunieši, ieraugot policiju, katrs uz savu pusi metās bēgt.

Pēc neilga sprinta vienu no jauniešiem noķēra policijas Operatīvās vadības un drošības uzraudzības pārvaldes darbinieki.

Pārmeklēšanas laikā pie jaunieša tika atrasti divi planšetdatori un seši mobilie tālruņi. Tikmēr turpinājās otra jaunieša meklēšana, taču viņu diemžēl neizdevās atrast.

Aizturētais, kurš izrādījās vien 16 gadus vecs, nodots Valsts policijas darbiniekiem. Tāpat noskaidrota viņa līdzdalībnieka – 15 gadus veca puiša – identitāte.

Pašlaik Valsts policijā par notikušo uzsākts kriminālprocess par zādzību, ja tā izdarīta iekļūstot telpās. Par šādu noziegumu draud līdz pieciem gadiem ilgs cietumsods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!