Foto: LETA

Ingunas Sudrabas vadītā partija "No sirds Latvijai" (NSL) rudenī gaidāmajās Saeimas vēlēšanās startēs. Šobrīd partija strādā pie savas programmas un neizslēdz iespēju sadarboties ar citām partijām, portālam "Delfi" norādīja pati Sudraba.

Vaicāta, vai partija vēlēšanās startēs viena vai apvienībā, Sudraba norādīja, ka, "pirmkārt, partijai pašai jābūt pietiekami stiprai". Gadījumā, ja partiju starpā sakrīt mērķi un uzstādījumi, tad Sudraba neizslēdz iespēju, ka tiktu rasti sadarbības partneri. Šobrīd gan darbs norisinās pie partijas programmas veidošanas.

"Tādas oficiālas politiskās konsultācijas nekādas neesam veikuši. Protams, ar vienu, otru cilvēku savstarpēji notiek kaut kādas aprunāšanās, par to kāds redzējums, ko gatavojas piedāvāt, startējot nākošajās Saeimas vēlēšanās," skaidroja NSL vadītāja, piebilstot, ka šobrīd nekāda vienošanā nav panākta.

Komentējot sociālajos tīklos izskanējušo, ka politiķe varētu kandidēt vēlēšanās no partijas "Saskaņa" saraksta, Sudraba norāda: "Tie ir kārtējie meli. Tas, ko es saprotu, ka Ingunas Sudrabas apkarošanas birojs turpina darboties pēc pilnas programmas un turpina izplatīt dažādus melus."

Vēstīts, ka, ja vēlēšanas notiktu janvārī, par NSL gatavi būtu balsot – 1%, kas ir zemākais šīs partijas reitinga rādītājs gada laikā, liecina pētījumu centra SKDS veikta pilsoņu aptauja, kas tapusi pēc Latvijas Televīzijas pasūtījuma. Savukārt lielāko vēlētāju atbalstu saņemtu "Saskaņa" un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS).

No aptaujātajiem 26% nezināja, par ko balsotu vēlēšanās, savukārt 16,5% nepiedalītos Saeimas ievēlēšanā.

Vēstīts, ka izjukusi Saeimas NSL frakcija. Tā izjuka tad, kad no tās izstājās deputāts Ringols Balodis.

Pēc Baloža izstāšanās NSL frakcijā palika četri deputāti, bet Saeimas kārtības rullī noteiktais minimālais parlamentāriešu skaits frakcijā ir vismaz pieci.

Četri deputāti, kas palika NSL frakcijā bija Sudraba, Gunārs Kūtris, Aivars Meija, Romāns Mežeckis. Viņi turpmāk parlamentā darbosies kā pie frakcijām nepiederošie deputāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!