Foto: stock.xchng
Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa piemērojusi nosacītu brīvības atņemšanu uz diviem gadiem bijušajam maksātnespējas administratoram Robertam Šilingam, kurš apsūdzēts par 25 000 eiro piesavināšanos, informēja tiesā.

Tiesas sēdē prokurors iesniedza vienošanos par piemērojamo sodu, kas paredz nosacītu brīvības atņemšanu uz diviem gadiem un naudas sodu 5160 eiro apmērā, un tiesa šo vienošanos apstiprināja.

Saskaņā ar likumu prokurors pēc savas paša vai apsūdzētā iniciatīvas var slēgt vienošanos par vainas atzīšanu un sodu, ja ir noskaidroti apstākļi, kas attiecas uz pierādīšanas priekšmetu, un apsūdzētais piekrīt viņam inkriminētā nodarījuma apjomam, kvalifikācijai, radītā kaitējuma novērtējumam un vienošanās procesa piemērošanai.

Šilinga maksātnespējas administratora sertifikāta darbība tika izbeigta 2016.gada 1.februārī pēc Šilinga iesnieguma. Normatīvais regulējums neparedz nepieciešamību administratoram pamatot iemeslus šādam lūgumam, skaidroja Maksātnespējas administrācijā.

Ģenerālprokuratūra iepriekš, neminot personas vārdu, izplatītajā preses paziņojumā rakstīja, ka apsūdzētā persona, izmantojot maksātnespējas administratora pienākumu pildīšanai uz sava vārda atvērto bankas kontu Igaunijā, bez tiesiska pamata nenodeva parādniekam izsolēs iegūtos finanšu līdzekļus 25 298 eiro apmērā, nenodrošinot mantas pārdošanas un kreditoru prasījumu apmierināšanu plāna izpildei.

Maksātnespējas administrators minētos finanšu līdzekļus piesavinājās 2015.gadā, izmantojot tos personiskām vajadzībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!