Foto: LETA
Naktī uz pirmdienu Rīgas pašvaldības policistu uzmanību dīvainas uzvedības dēļ piesaistījis kāds aizdomīgs vīrietis. Viņš vēlāk datu pārbaudē uzdevies par savu brāli, jo pats bijis izsludināts meklēšanā.

Rīgas pašvaldības policija portālu "Delfi" informēja, ka 29. janvārī neilgi pēc pulksten vieniem pašvaldības policijas pilsētas videonovērošanas centra darbinieki ievērojuši kādu aizdomīgu vīrieti, kurš ilgāku laiku stāvējis Skārņu ielā un mēģinājis uzrunāt garāmgājējus, ejot tiem līdzi.

Pēc brīža vīrietis aizgājis pakaļ kādam kungam. Apstākļu noskaidrošanai uz notikuma vietu nosūtīta tuvākā Rīgas pašvaldības policijas ekipāža.

Policisti pamanījuši aprakstam atbilstošas personas. Kārtības sargi apturējuši abus kungus un sarunā noskaidrojuši, ka viens no viņiem ir tūrists no Somijas, kurš Latvijā ieradies uz hokeja spēli. Ārzemnieks skaidrojis, ka pēc spēles ar draugiem devies uz vecpilsētas bāriem, kur lietojuši alkoholu.

Vakara gaitā viņš nošķīries no draugiem un nolēmis doties uz viesnīcu, taču apmaldījies. Tūrists pieņēmis vīrieša palīdzību, kurš solījis viņu aizvest līdz viesnīcai.

Savukārt aizdomīgais kungs skaidrojis, ka nokavējis pēdējo sabiedrisko transportu, tāpēc nesteidzoties nolēmis ārzemniekam palīdzēt.

Pārbaudot vīrieša personu datus, policistiem radušās aizdomas, ka izpalīdzīgais vīrietis nosaucis citas personas datus.

Likumsargi uzdevuši papildus jautājumus par vīrieša radiniekiem, lai sniegto informāciju salīdzinātu ar datu bāzēs pieejamo informāciju. Vīrietis spējis atbildēt uz jautājumiem, taču, kad jautāts par paša bērniem, viņš nav spējis nosaukt to vecumu.

Turklāt, salīdzinot vīrieša izskatu ar datu bāzes attēlu, policisti secinājuši, ka personas ir ļoti līdzīgas, taču neatbilst acu krāsa. Uzrunātajam vīrietim bijušas brūnas acis, bet personai, par kuru viņš uzdevās, acis bijušas zilas.

Vēlāk vīrietis atzinies, ka uzdevies par savu brāli, jo pats izsludināts meklēšanā saistībā ar 2009. gadā notikušajiem grautiņiem Vecrīgā.

Vienlaikus pie likumsargiem pienākuši ārzemnieka draugi, kuri iereibušo biedru solījuši aizvest līdz viesnīcai.

Meklēšanā izsludinātais vīrietis aizturēts un nogādāts Valsts policijā turpmākajām procesuālajām darbībām.

Tāpat Valsts policijai sniegta informācija par to, ka persona slēpusi savu identitāti, sniedzot nepatiesas ziņas valsts institūcijai par saviem personas datiem. Likums paredz, ka par šādu pārkāpumu var piemērot naudas sodu līdz 350 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!