Foto: LETA

Latvijas Reģionu apvienība (LRA) mēģinājusi pārvilināt Saeimas deputātu Gunāru Kūtri, kuram piedāvāts izstāties no partijas "No sirds Latvijai" (NSL) un iestāties kādā no LRA veidojošajām partijām, ļaujot saglabāt vietu Saeimas Prezidijā, vēsta laikraksts "Neatkarīgā Rīta Avīze Latvijai".

Kūtrim piedāvātā darījuma noteikumi nebija pieņemami, un LRA priekšlikums tika noraidīts. Viņš no komentāriem gan atteicies, taču par pārvilināšu informēta Kūtra pārstāvošās partijas priekšsēdētāja Inguna Sudraba. Viņa pārliecināta, ka kādam partija NSL "ļoti traucē".

Savukārt LRA Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Nellija Kleinberga laikrakstam skaidrojusi: "Mēs vienkārši cilvēcīgi aprunājāmies, bet viņš atteica. Ne jau mēs pret Kūtri iestājamies, bet par loģisko norisi – frakcija ir izjukusi, mēs vēlamies redzēt viņu savās rindās, bet viņš atteica, jo apsolījis turpināt darbu ar savu partiju."

Jau ziņots, ka Saeima pagājušajā nedēļā nolēma neiekļaut darba kārtībā jautājumu par Kūtra atsaukšanu no parlamenta Prezidija. Par to Saeima varētu lemt šonedēļ.

Tāpat vēstīts, ka Saeimas NSL frakcija izjuka, kad no tās izstājās deputāts Ringols Balodis. Tas saistīts ar to, ka frakcijā vairs nav nepieciešamo piecu deputātu.

Tas saistīts ar to, ka pēc Baloža izstāšanās NSL frakcijā palika četri deputāti, bet Saeimas kārtības rullī noteiktais minimālais parlamentāriešu skaits frakcijā ir vismaz pieci.

Četri deputāti, kas palika NSL frakcijā – Inguna Sudraba, Kūtris, Meija, Romāns Mežeckis – turpmāk parlamentā darbosies kā pie frakcijām nepiederošie deputāti.

Saeima iepriekš lēma atsaukt Kūtri un Meiju no parlamenta Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas, jo normatīvais regulējums nosaka, ka Mandātu komisijā jāstrādā pa diviem deputātiem no katras frakcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!