Foto: LETA

Vēl turpinās "Vienotības" politiskās konsultācijas ar citām partijām, portālam "Delfi" pastāstīja partijas valdes priekšsēdētājs Arvils Ašeradens.

Jautāts, kā veicas ar politiskajām konsultācijām, Ašeradens norādīja: "Ļoti labi. Mēs virzāmies uz priekšu." Taču partijas vadītājs vēl neatklāj iespējamo sadarbības partneru vārdus. "Kā jau es teicu, mums ir plāns – februāra laikā pabeigt sarunas, tad līdz 1. martam būs publiski zināmi mūsu sarunu rezultāti," uzsvēra Ašeradens.

Tāpat vēl nav zināms, vai "Vienotība" startēs viena vai partiju apvienībā, tas vēl esot "diskusiju objekts". "Līdz martam šis jautājums būs pilnīgi skaidrs," sola partijas vadītājs.

Vēstīts, ka "Vienotība" sarunas ar reģionālajām partijām sāka jau pērn. Iepriekš Ašeradens norādīja, ka vērtējums no partneriem ir pozitīvs.

Tāpat tika plānots runāt ar citām partijām – "Kustību "Par"", "Latvijas attīstībai", Latvijas Reģionu apvienību, kā arī Jauno Konservatīvo partiju.

Tāpat ziņots, ka balsojumā par Ingunas Sudrabas atsaukšanu no tā dēvētās "oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijas ceturtdien divi no 20 klātesošajiem frakcijas "Vienotība" deputātiem atturējās. Abi šie deputāti ir "Vienotības" sadarbības partiju biedri.

Balsojumā par Sudrabas atcelšanu no komisijas vadīšanu nepiedalījās Viktors Valainis, kurš pārstāv Jēkabpils partiju, un Inesis Boķis, kurš pārstāv partiju "Valmierai un Vidzemei".

Iepriekš jau izskanējušas ziņas, ka Boķis nākamajās Saeimas vēlēšanās, kas norisināsies oktobrī, kandidēs no Zaļo un zemnieku savienības, nevis "Vienotības".

Savukārt par Jēkabpils partiju skaidrības vēl nav. Valainis portālam "Delfi" noliedza, ka viņa atturēšanās balsojumā varētu būt saistīts ar gaidāmajām Saeimas vēlēšanām. Viņš atturējies, lai dotu iespēju Sudrabai nolasīt parlamentārās izmeklēšanas komisijas galaziņojumu ceturtdien.

Uz jautājumu, vai Jēkabpils partija būs sadarbības partneris "Vienotībai" arī 13. Saeimas vēlēšanās, deputāts atbildēja, ka tas jājautā partijas vadītājam Leonīdam Salcevičam, jo tieši viņš šobrīd vada sarunas ar vairākām partijām – potenciālajiem sabiedrības partneriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!