Foto: LETA

Kultūras ministre Dace Melbārde (NA) nolēmusi virzīt apstiprināšanai Ministru kabinetā Daces Vilsones kandidatūru iecelšanai Kultūras ministrijas (KM) valsts sekretāres amatā. Vilsones kandidatūru paredzēts apstiprināt valdībā otrdien.

Kā skaidrots kultūras ministres parakstītajā rīkojuma projekta anotācijā, Vilsonei ir amatam "atbilstoša izglītība, ilggadēja darba pieredze valsts pārvaldē un vietēja un starptautiska mēroga kultūras projektu vadīšanā, kā arī vadītprasmes un praktiskā darba pieredze tādu jautājumu risināšanā, kas attiecas uz organizācijas procesu attīstību un stratēģisko jautājumu īstenošanu".

Kā liecina Vilsones CV, kopš 2015. gada februāra viņa ir KM valsts sekretāra vietniece kultūrpolitikas jautājumos. Kopš pērnā gada izskaņas viņa ir arī VSIA "Latvijas Nacionālais teātris" valdes locekle. Plānots, ka šo amatu Vilsone saglabās, jo otrdien ministri lems arī par atļauju apvienot viņai amatus.

No 2012. gada marta līdz 2015. gada janvārim bijusi programmas realizēšanas vienības vadītāja nodibinājumā "Rīga 2014". Savukārt no 1999. gada līdz 2012. gada ieņēmusi dažādus amatus KM, pirms tam strādājusi LTV.

Vilsone 1993. gadā ieguvusi bakalaura grādu mūzikas skolotāja specialitātē Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Pēcāk 2001. gadā Vilsone ieguva Humanitāro zinātņu maģistra grādu Latvijas Kultūras akadēmijā ar specializāciju "Kultūras vadība un menedžments".

Jau vēstīts, ka iepriekšējais KM valsts sekretārs Sandis Voldiņš savu pēdējo dienu amatā aizvadīja pagājušā gada 29. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!