Foto: DELFI

Rīgas domes Vidi degradējošu būvju komisija šodien plkst. 11 dosies uz namu Rīgā, Vīlandes ielā 11, lai aplūkotu ēkas stāvokli un lemtu par turpmāko rīcību ēkas sakārtošanas jautājumā, informē Rīgas domes Īpašumu departamenta pārstāve Baiba Gailīte.

Ņemot vērā būves tehnisko un vizuālo stāvokli, departaments jau pagājušā gada jūlijā izdeva lēmumu par ēkas piespiedu sakārtošanu. Ar to būves īpašniekam uzņēmumam SIA "Vīlande" tika noteikts pienākums uz Vīlandes un Vidus ielu ietvēm uzstādīt gājēju aizsargtuneļus ar drošu nojumi un brīdinājuma zīmēm.

Tāpat būves īpašniekiem vajadzēja izstrādāt nepieciešamo dokumentāciju ēkas sakārtošanai tādā apjomā, lai pilnībā novērstu tās uzturēšanas trūkumus un sākt būves sakārtošanas darbu izpildi.

Pēc ēkas apsekošanas departamenta speciālisti esot konstatējuši, ka ēkas sakārtošanas darbi nav veikti. Par ēkas slikto tehnisko stāvokli departamentu informēja arī Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija, norādot, ka ēkas, kura ir vietējās nozīmes arhitektūras piemineklis, uzturēšanā joprojām netiek ievērotas normatīvajos aktos noteiktās prasības.

Līdz ar to komisijas pārstāvji dosies uz graustu, lai lemtu par turpmāko rīcību tā sakārtošanas jautājumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!