Foto: LETA

Rīgas dome ārkārtas sēdē lēma izteikt rakstveida atvainošanos kādam rīdziniekam par to, ka Rīgas pašvaldības policija (RPP) viņam sastādījusi nepamatotu pārkāpumu par transportlīdzekļa novietošanu neatļautā vietā, informēja domē.

Rīgas domes Juridiskās pārvaldes vadītājs Jānis Liepiņš skaidroja, ka RPP pārstāvis izrakstījis sodu par automašīnas novietošanu neatļautā vietā pie viena no Rīgas tirdzniecības centriem. Taču, kā norādījis soda saņēmējs, konkrētā ceļa zīme, zem kuras viņš atstājis savu auto esot bijusi piestiprināta pie tirdzniecības centra sienas un vispār netiek izmantota ceļu satiksmē, ko atzinuši arī Rīgas municipālās policijas pārstāvji.

Līdz ar to sods ticis atcelts, taču cietušais pieprasījis Rīgas domei atvainošanos un morālo kompensāciju 40 eiro apmērā. Liepiņš skaidroja - sods ticis atcelts, tāpēc šo prasību dome gatava apmierināt daļēji, izsakot cietušajam rakstisku atvainošanos.

Vēl ārkārtas sēdē deputāti lēma par termiņa pagarināšanu, lai Rīgas domes atbildīgās institūcijas varētu izvērtēt mantiskā zaudējuma un morālā kaitējuma atlīdzinājuma piešķiršanu un apmēru. Šajā gadījumā kāds iedzīvotājs pieprasa domei mantisko zaudējumu kompensāciju 150 eiro un morālo kaitējumu 300 eiro apmērā, taču domei nepieciešams papildus laiks situācijas izvērtēšanai.

Opozīcijas deputāti gan neslēpa savu neizpratni un neapmierinātību par to, kāpēc par šādiem jautājumiem esot jāsasauc ārkārtas sēdes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!