Foto: LETA

Saeimas rudens sesijā administratīvi sodīti 10 parlamentārieši, liecina Iekšlietu ministrijas Informācijas centra sagatavotā vēstule Saeimai.

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija šo informāciju izskatīja trešdien, bet ceturtdien par pārkāpumiem tiks paziņots Saeimas plenārsēdē.

Rudens sesijā pie administratīvās atbildības divreiz saukts deputāts Artuss Kaimiņš ("KPV LV"). Viņš sodīts par braukšanas ātruma pārsniegšanu, par to viņam piemērots naudas sods. Tāpat Kaimiņš sodīts par valsts amatpersonas deklarācijas neiesniegšanu noteiktā termiņā, deklarācijas aizpildīšanas un iesniegšanas kārtības neievērošanu vai par nepatiesu ziņu norādīšanu deklarācijā, arī par to piemērots naudas sods.

Parlamentārietis Askolds Kļaviņš (ZZS) sodīts par to, ka nav ievērojis Liepājas domes saistošos noteikumus, kas paredz personai savā nekustamā īpašumā nodrošināt "teritorijas sakopšanu, zāliena vai zālāju nopļaušanu, apstādījumu uzturēšanu, teritoriju šķērsojošo grāvju uzkopšanu". Viņam piemērots brīdinājums.

Deputāti Jeļena Lazareva (S), pie frakcijām nepiederošais deputāts Aivars Meija, Andris Morozovs (S), Edgars Putra (ZZS), Jānis Trupovnieks (ZZS), Jānis Urbanovičs (S) tikuši pie naudas soda par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu.

Vitālijs Orlovs (S) ticis pie brīdinājuma, jo nav ievērojis Babītes novada domes saistošos noteikumus, kas paredz, ka nekustamā īpašuma īpašnieki regulāri sakopj savu teritoriju, kā arī nopļauj zāli savā īpašumā.

Parlamentārietis Imants Parādnieks (NA) ticis pie naudas soda "par nolaidīgu personu apliecinoša dokumenta glabāšanu, kuras rezultātā personu apliecinošs dokuments pazaudēts".

Šāds apkopojums par deputātu pārkāpumiem iesniegts Saeimai, jo 2016. gada maijā parlaments pieņēma Satversmes grozījumus, atsakoties no parlamentāriešu imunitātes administratīvo pārkāpumu gadījumos. Pašreizējā kārtība nosaka, ka reizi kārtējās sesijas laikā Saeimas sēdē paziņo par iepriekšējās sesijas un starpsesiju laikā administratīvi sodītajiem deputātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!