Foto: LETA

Jautājumu par ģenerālsekretāru "Vienotībā" plānots risināt, taču partijas valdes priekšsēdētājs Arvils Ašeradens ir noslēpumains un neatklāj, kad tas varētu notikt.

Pērn novembrī partijas valdes priekšsēdētājs solīja, ka Arta Kampara atrašanās amatā tiks vērtēta decembrī, savukārt decembrī viņš pauda, ka tas notiks gada sākumā. Tagad Ašeradens skaidro, ka valde vēl šo jautājumu nav vērtējusi, bet "tas, protams, būs dienaskārtībā".

Kampars "Vienotības" ģenerālsekretāra amatu ieņem kopš partijas pirmsākumiem – 2011. gada. Pirms tam ieņēmis ekonomikas ministra amatu, bijis 8., 9. un 10. Saeimas deputāts. 10. Saeimā ievēlēts no partijas "Vienotība" saraksta, pirms tam no "Jaunā laika" saraksta.

Iepriekš bijusī "Vienotības" vadītāja Solvita Āboltiņa intervijā laikrakstam "Diena" norādīja, ka cīņā par ekonomikas ministra amata pretendentiem savas intereses, iespējams, ir bīdījuši partijas sponsori.

"Starp tiem ir partijas ģenerālsekretārs Artis Kampars, kuram, pieļauju, ir intereses par to, lai būtu iespēja kaut kādā veidā piekļūt tuvāk Ekonomikas ministrijas resursiem," norādīja Āboltiņa.

Ziņots, ka "Vienotības" valde 6. novembrī nolēma izslēgt Āboltiņu no partijas par komentāriem un rīcību laikā, kad "Vienotība" sprieda par iespēju mainīt ekonomikas ministru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!