Foto: LETA

Saeimas Nacionālās drošības komisijas (NDK) jaunievēlētā vadītāja Inese Lībiņa-Egnere (V) atteikusies no atalgojuma par komisijas vadīšanu, liecina Saeimas mājaslapā publicētā informācija.

Komisijas priekšsēdētāja vērsusies Saeimas Prezidijā ar iesniegumu, kurā norāda, ka atsakās no Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā noteiktās mēnešalgas daļas par NDK vadīšanas pienākumu pildīšanu.

Šogad par Saeimas komisiju priekšsēdētāja amata pildīšanu parlamentārieši papildus deputātu algai 2748,8 eiro apmērā saņem 1194 eiro.

Lībiņa-Egnere ir Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces (NA) biedre, līdz ar to – viņa jau šobrīd par šo amatu papildus noteiktajam deputātu atalgojumam – 2784,8 eiro – saņem 1271,32 eiro.

NDK priekšsēdētājas iesniegumu Saeimas Prezidijs skatīs pirmdien, 22. janvārī.

Ziņots, ka trešdien par Saeimas NDK vadītāju kļuva deputāte Lībiņa-Egnere. Balsošana notika atklāti bez biļeteniem.

Par Lībiņas-Egneres kandidatūru balsoja Saeimas spīkere Ināra Mūrniece (NA), pati Lībiņa-Egnere un NDK priekšsēdētāja vietnieks deputāts Kārlis Seržants (ZZS). Atturējās bez frakcijas palikušais Ringolds Balodis, bet pret Lībiņu-Egneri balsoja otrs amata kandidāts Jānis Ruks (LRA).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!