Foto: "Purina"

Atzīmējot Latvijas valsts simtgades gada sākumu, esam pievienojušies senāko brīvo nāciju pulkam, Latvijas valsts simtgades gada atklāšanas pasākumā sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

"Pirmajos simts gados esam izcīnījuši neatkarību, zaudējuši to okupācijas laikā, bet atkal atguvuši - neskatoties ne uz ko, mums ir sava valsts," sacīja Vējonis, dāvinot Tautas grāmatu plauktam Latvijas Zinātņu akadēmijas pētnieku sarakstīto monogrāfiju "Nepārtrauktības doktrīna Latvijas vēstures kontekstā".

Prezidents uzsvēra, ka pasniedz savu dāvinājumu ar skatu nākotnē, domājot par valstiskumu un zināšanām, jo tā ir pašmāju zinātnieku un speciālistu sarakstīta grāmata par valsts nepārtrauktību.

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) Tautas grāmatu plauktam dāvināja Saeimas izdotās grāmatas - "Janvāra hronika" un "Augusta hronika. Latvijas Republikas neatkarības atjaunošana "de facto"".

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) Tautas grāmatu plauktam dāvināja Margaritas Stārastes "Zelta pasakas", savukārt ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs dāvināja diplomāta Ludviga Sējas dienasgrāmatu un memuārus "Es pazīstu vairs tikai sevi".

Tāpat Tautas grāmatu plauktam dāvinājumus sniedza bijušie Latvijas prezidenti Guntis Ulmanis, Vaira Vīķe-Freiberga, Valdis Zatlers un Andris Bērziņš.

Kā ziņots, ar simbolisku grāmatu dāvinājumu Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) "Tautas grāmatu plauktam", šodien plkst.19 tika atklāts Latvijas valsts simtgades gads.

Sniegt dāvinājumus Tautas grāmatu plauktam tiek aicināti arī ārvalstu delegāciju pārstāvji. Līdz šim grāmatas ar īpašu vēlējumu jau uzdāvinājusi Japānas premjera kundze Aki Abe, Dānijas premjerministrs Larss Leke Rasmusens un Gruzijas parlamenta priekšsēdētājs Iraklijs Kobahidze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!