Pļaviņu novadā sākta iedzīvotāju apziņošana par plūdiem, kā arī, ceļoties ūdens līmenis Aiviekstē, applūdis autoceļš, portālu "Delfi" informēja Pļaviņu novada pašvaldības pārstāve Sanita Kitajeva.

Ūdens līmeņa svārstību dēļ Aiviekstes upē vēlreiz pārplūdis pašvaldības ceļa "Gostiņi - Apvedceļš - Spridzēni" posms zem dzelzceļa tilta. Ceļa posms šobrīd satiksmei slēgts.

Pašvaldība aicina ievērot izvietotās ceļa zīmes un apbraukšanai izmantot ceļu Dankeri - Silmalas. Par satiksmes atjaunošanu pašvaldība sola informēt.

"Pārplūdis tikai viens ceļa posms, kur upe Aiviekste atrodas gandrīz vienā līmenī ar ceļu," norādīja Kitajeva, piebilstot, ka citām teritorijām applūšana šobrīd nedraud.

Vienlaikus Pļaviņu novada pašvaldība informē, ka pašvaldības policija ir uzsākusi apziņot tās personas, kuras dzīvo applūstošajā teritorijā. Personas tiks informētas, kā arī saņems bukletus par rīcību plūdu un ārkārtas gadījumos.

"Situācijā Pļaviņās šobrīd nav bīstama," apgalvo pašvaldības pārstāve. Viņa arī norāda, ka pašlaik iedzīvotāju evakuācija nav nepieciešama. Pašvaldība turpina sekot līdzi situācijai, kā arī regulāri apseko Daugavu un Aivieksti. Tāpat Pļaviņu novada amatpersonas regulāri uztur kontaktus ar Jēkabpils sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisiju, Pļaviņu HES un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centru, izvērtējot plūdu iespējamību un meklējot plūdu mazināšanas iespējas.

Jau ziņots, ka ceturtdien sinoptiķi izsludinājuši oranžo brīdinājumu Latgalē un Vidzemē. Daugavā pie Zeļķiem turpina strauji paaugstināties ūdens līmenis, vižņu sablīvējuma dēļ. Savukārt pie Pļaviņām naktī novērota ledus sakustēšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!